4 signalen dat je kat de nieuwe pup accepteert

BBastiaan 11 september 2023 12:37

Het introduceren van een nieuwe pup in een huis waar al een kat woont kan een uitdaging zijn. Katten zijn van nature territoriaal en kunnen in eerste instantie wantrouwend zijn tegenover een nieuwe pup. Maar hoe weet je of je kat de nieuwe pup accepteert? Hier zijn vier signalen om op te letten.

Signaal 1: De kat vertoont geen agressief gedrag

Een van de eerste signalen dat je kat de nieuwe pup accepteert, is wanneer ze geen agressief gedrag meer vertoont. Dit betekent dat er geen gesis, geblaas of klauw-uitslagen naar de pup zijn. De kat kan nog steeds voorzichtig zijn, maar het ontbreken van agressie is een goed teken.

Signaal 2: De kat en de pup slapen samen

Als je kat en pup samen slapen, is dit een sterk teken van acceptatie. Katten slapen alleen in situaties waarin ze zich veilig en comfortabel voelen. Het samen slapen laat zien dat je kat de pup als een deel van de familie ziet.

Signaal 3: De kat wast de pup

Een kat die een hond wast, is zeldzaam, maar het gebeurt wel. Dit is een duidelijk teken dat je kat de pup accepteert en een band met hem probeert te vormen.

Signaal 4: De kat en de pup spelen samen

Als je kat en pup samen spelen, is dit een uitstekend teken dat ze elkaar hebben geaccepteerd. Spelen is een manier voor dieren om te socialiseren en banden te vormen. Het is een goed teken als je kat en pup achter elkaar aan rennen, stoeien en spelletjes met elkaar spelen.

Hier is een overzicht van de signalen:

Signaal Beschrijving
1. Geen agressief gedrag De kat vertoont geen agressief gedrag zoals gesis, geblaas of klauw-uitslagen.
2. Samen slapen De kat en de pup slapen samen, wat aangeeft dat de kat zich veilig en comfortabel voelt bij de pup.
3. De kat wast de pup Als de kat de pup wast, probeert hij een band met de pup te vormen. Dit is een duidelijk teken van acceptatie.
4. Samen spelen Kat en pup spelen samen, wat een teken is dat ze elkaar hebben geaccepteerd en een band met elkaar vormen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat elke kat uniek is en op zijn eigen tempo zal wennen aan de nieuwe pup. Wees geduldig en geef ze beide de tijd en ruimte die ze nodig hebben om aan elkaar te wennen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.