5 mythes over katten ontkracht

BBastiaan 2 september 2023 17:26

Er gaan heel wat mythes rond over katten. Maar welke zijn waar en welke zijn niet meer dan fabels? In dit artikel ontkrachten we 5 populaire mythes over katten.

Mythe 1: Katten hebben altijd melk nodig

Ontkracht: Katten hebben als kitten inderdaad melk nodig, maar als ze groter worden, verliezen veel katten hun vermogen om lactose te verteren. Dit betekent dat melk hen eigenlijk ziek kan maken. Water is het beste voor je kat om gehydrateerd te blijven.

Mythe 2: Katten haten water

Ontkracht: Hoewel veel katten inderdaad niet van water houden, zijn er ook katten die er dol op zijn. Het hangt echt van de persoonlijke voorkeur van je kat af.

Mythe 3: Katten hebben 7 levens

Ontkracht: Dit is een heel oude mythe. Katten hebben maar één leven, dus het is belangrijk om goed voor je kat te zorgen en regelmatige dierenartsbezoeken in te plannen.

Mythe 4: Katten kunnen niet getraind worden

Ontkracht: Katten zijn eigenzinnige dieren, maar dat betekent niet dat ze niet kunnen leren. Met geduld en de juiste technieken kunnen katten leren om bepaalde commando's op te volgen en zelfs trucjes te doen.

Mythe 5: Katten zijn solitaire dieren

Ontkracht: Hoewel katten inderdaad onafhankelijk kunnen zijn, houden ze ook van gezelschap. Ze kunnen heel goed aan andere katten, honden en mensen wennen.

Mythe Ontkracht
Katten hebben altijd melk nodig Katten verliezen hun vermogen om lactose te verteren.
Katten haten water Sommige katten houden van water.
Katten hebben 7 levens Katten hebben maar één leven.
Katten kunnen niet getraind worden Met geduld en de juiste technieken kunnen katten leren.
Katten zijn solitaire dieren Katten kunnen heel goed aan gezelschap wennen.

Zo zie je maar weer dat niet alles wat je hoort over katten waar is. Het is belangrijk om je te blijven informeren en leren over je huisdier. Alleen dan kun je de beste zorg voor je kat bieden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.