5 tekenen dat je huisdier allergisch is

TTijmen 15 augustus 2023 19:42

Als huisdiereigenaar is het belangrijk om te weten hoe je kunt herkennen of je huisdier allergisch is voor iets. Allergieën bij huisdieren kunnen zich op verschillende manieren manifesteren en de symptomen kunnen soms lastig te herkennen zijn. Hieronder geven we je 5 tekenen die erop kunnen wijzen dat je huisdier allergisch is.

1. Huiduitslag en jeuk

Een van de meest voorkomende tekenen van een allergische reactie bij huisdieren is huiduitslag en jeuk. Als je huisdier constant aan het krabben is, kan dit een teken zijn dat hij allergisch is. Huiduitslag kan optreden op verschillende delen van het lichaam, maar komt het meest voor rond de ogen, oren, onder de poten en op de buik.

2. Ademhalingsproblemen

Als je huisdier moeite heeft met ademhalen, piepend ademt of hoest, kan dit wijzen op een allergische reactie. Dit kan worden veroorzaakt door allergenen in de lucht, zoals pollen, schimmel, stof of sigarettenrook.

3. Maag- en darmproblemen

Voedselallergieën kunnen leiden tot maag- en darmproblemen bij je huisdier. Tekenen hiervan zijn onder andere diarree, braken en buikpijn.

4. Veranderingen in gedrag

Allergische reacties kunnen ook gedragsveranderingen bij je huisdier teweegbrengen. Als je huisdier zich anders gedraagt dan normaal, zoals meer slapen, minder spelen of onrustig zijn, kan dit een teken zijn van een allergie.

5. Overmatig niezen

Een ander teken van een mogelijke allergie bij je huisdier is overmatig niezen. Dit kan worden veroorzaakt door allergenen in de lucht, zoals pollen en stof.

Dit zijn slechts enkele van de tekenen die kunnen wijzen op een allergie bij je huisdier. Als je denkt dat je huisdier een allergische reactie heeft, is het belangrijk om direct je dierenarts te raadplegen. De dierenarts kan de symptomen van je huisdier beoordelen en een juiste diagnose stellen. Bovendien kan de dierenarts een behandelplan opstellen om de symptomen van je huisdier te beheersen en toekomstige allergische reacties te voorkomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.