Het voorbereiden van je huis voor een nieuwe puppy

BBastiaan 29 september 2023 17:02

Heb je besloten om je gezin uit te breiden met een nieuwe puppy? Wat spannend! Een nieuwe puppy in huis brengen is een vreugdevolle en opwindende tijd. Maar voordat je je nieuwe huisdier verwelkomt, zijn er een aantal dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat je huis veilig en gastvrij is voor je nieuwe kleine vriend. In dit artikel delen we tips over hoe je jouw huis kunt voorbereiden op een nieuwe puppy en wat je nodig hebt om een veilige en comfortabele omgeving voor hem te creëren.

Maak het huis puppy-proof

Het allereerste wat je moet doen wanneer je je voorbereidt op de komst van een nieuwe puppy, is je huis 'puppy-proof' maken. Dit betekent dat je alle gevaren moet verwijderen die een bedreiging kunnen vormen voor je nieuwe huisdier. Hier zijn een paar dingen om op te letten:

  • Scherpe objecten: Zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen in het bereik van de puppy zijn. Denk aan scharen, messen, naalden of zelfs speelgoed met kleine, scherpe onderdelen.

  • Chemische stoffen: Maak schoonmaakmiddelen, medicijnen en andere chemische stoffen onbereikbaar voor de puppy. Vergeet niet dat puppy's graag alles onderzoeken met hun mond, dus iets dat er interessant uitziet, kan voor hen verleidelijk zijn om te kauwen of te likken.

  • Kabels en draden: Puppies zijn bekend om op alles te kauwen wat ze tegenkomen, en dat omvat ook elektrische draden en kabels. Zorg ervoor dat deze uit het zicht en bereik van je puppy zijn om ongelukken te voorkomen.

  • Planten: Sommige planten kunnen giftig zijn voor honden. Zorg ervoor dat je weet welke planten je in huis hebt en of ze veilig zijn voor je nieuwe huisdier.

Wat heb je nodig voor een nieuwe puppy?

Als je je huis voorbereidt op een nieuwe puppy, zijn er ook bepaalde spullen die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat hij zich comfortabel en gelukkig voelt in zijn nieuwe thuis. Hier is een handige checklist om je te helpen:

Benodigdheden Beschrijving
Voerbak en waterbak Kies voor stevige bakken die niet gemakkelijk omvallen.
Hondenbed Een comfortabel bed waar de puppy zich veilig in kan voelen.
Hondenvoer Begin met hetzelfde voer dat de fokker of het asiel gebruikte, en verander dit zo nodig geleidelijk.
Hondenspeelgoed Zorg voor verschillende soorten speelgoed om je puppy bezig te houden.
Halsband en riem Voor wandelingen en training.
Hondensnacks Voor training en beloning.
Poepzakjes Om uitwerpselen op te ruimen tijdens wandelingen.

Eerste dag nieuwe puppy

De eerste dag dat je nieuwe puppy thuis is, kan zowel voor jou als voor de puppy een beetje stressvol zijn. Het is belangrijk om geduldig en begripvol te zijn en je puppy de tijd te geven die hij nodig heeft om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Zorg ervoor dat je je dag vrij hebt gepland zodat je alle tijd hebt om je nieuwe huisdier te helpen zich comfortabel en veilig te voelen.

Bereid je voor op de komst van je nieuwe puppy door je huis veilig en comfortabel te maken. Door deze tips te volgen, zorg je voor een soepele overgang voor je puppy en creëer je een omgeving waarin hij gezond en gelukkig kan opgroeien.

Meer artikelen