Hoe help je je huisdier om te gaan met een verhuizing

TTijmen 18 augustus 2023 22:23

Verhuizen kan een stressvolle ervaring zijn, niet alleen voor jou maar ook voor je huisdier. Daarom is het belangrijk om je huisdier goed voor te bereiden op de verhuizing en de overgang naar een nieuwe omgeving zo soepel mogelijk te maken. In dit artikel geven we je verschillende tips om dit proces te vergemakkelijken.

Voorbereiding is het halve werk

Huisdier stress verhuizing is een veelvoorkomend probleem. Je kunt dit voorkomen door je huisdier voor te bereiden op de aankomende veranderingen. Begin hiermee een paar weken voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Je kunt bijvoorbeeld je huisdier laten wennen aan de reismand of -kooi, door deze in huis te plaatsen en je huisdier er vrijwillig in te laten gaan.

De verhuizing zelf kan ook stressvol zijn voor je huisdier, zeker wanneer er veel vreemde mensen in huis zijn, zoals verhuizers. Het kan daarom verstandig zijn om je huisdier op de dag van de verhuizing ergens anders onder te brengen, bijvoorbeeld bij familie of vrienden, of in een dierenpension.

Na de verhuizing

Na de verhuizing is het belangrijk om je huisdier de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe omgeving. Laat je huisdier in zijn eigen tempo de nieuwe woning verkennen. Zorg ervoor dat er genoeg bekende en comfortabele plekken zijn waar je huisdier zich kan terugtrekken. Dit kan bijvoorbeeld zijn eigen mand of kussen zijn, maar ook een vertrouwde krabpaal of speeltje.

Huisdier stress na verhuizing kan op verschillende manieren tot uiting komen. Je huisdier kan bijvoorbeeld minder eten, zich vaker terugtrekken, of juist meer aanhankelijk zijn dan normaal. Het is belangrijk om deze signalen serieus te nemen en je huisdier de tijd en ruimte te geven om te wennen aan de nieuwe situatie.

Tips voor een soepele verhuizing

Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet om de verhuizing voor je huisdier zo soepel mogelijk te laten verlopen:

  1. Begin op tijd met de voorbereidingen.
  2. Gebruik een reismand of -kooi om je huisdier te vervoeren.
  3. Zorg voor een rustige omgeving tijdens de verhuizing.
  4. Geef je huisdier de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving.
  5. Zorg voor genoeg vertrouwde plekken in de nieuwe woning.

Met deze tips kun je je huisdier op een goede manier begeleiden tijdens en na de verhuizing. Vergeet niet: geduld is een schone zaak. Het kan even duren voordat je huisdier helemaal gewend is aan zijn nieuwe omgeving.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.