Hoe je huisdier te helpen met angst voor onweer

BBastiaan 2 september 2023 14:32

Iedereen die een huisdier heeft, weet dat het angstaanjagend kan zijn voor onze viervoeters als er onweer op komst is. De angst voor onweer is een veelvoorkomend probleem bij huisdieren. Het onbekende geluid en de intense trillingen kunnen hen bang maken. Hoe kunnen we onze huisdieren helpen om deze angst te overwinnen? Hier zijn enkele tips en adviezen om jou en jouw huisdier door de storm te helpen.

Tekenen van angst bij huisdieren door onweer

Het is belangrijk om de tekenen van angst bij jouw huisdier te kunnen herkennen. Hier zijn enkele tekenen om op te letten:

  • Trillen of beven
  • Verstoppen
  • Overmatig blaffen of miauwen
  • Plassen of poepen in huis
  • Overmatig kwijlen
  • Overdreven aanhankelijk zijn

Methoden om huisdier angst voor onweer te verminderen

Er zijn verschillende methoden die je kunt proberen om de angst van jouw huisdier voor onweer te verminderen. Het kan nodig zijn om een combinatie van deze methoden te proberen om te zien wat het beste werkt voor jouw huisdier.

  1. Creëer een veilige plek: Zorg ervoor dat jouw huisdier een veilige plek heeft waar het zich kan verstoppen. Dit kan zijn favoriete plekje zijn, zoals een mand of bed, maar het kan ook een plek zijn zoals een kast of badkamer die meer geïsoleerd is van het geluid van het onweer.

  2. Gebruik afleiding: Afleiding kan een effectieve manier zijn om de angst van jouw huisdier te verminderen. Dit kan betekenen dat je met speelgoed speelt, hun favoriete traktatie geeft, of zelfs wat lichte training doet om hun geest bezig te houden.

  3. Gebruik kalmerende producten: Er zijn verschillende producten op de markt die kunnen helpen om angst bij huisdieren te verminderen. Dit kunnen dingen zijn zoals gewogen dekens, rustgevende muziek of zelfs feromonensprays. Hier zijn enkele van de beste producten voor huisdieren met angst voor onweer:

Product Beschrijving
Gewogen deken voor huisdieren Deze dekens werken door een zachte, constante druk uit te oefenen die een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel.
Rustgevende muziek voor huisdieren Er zijn verschillende albums en afspeellijsten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om huisdieren te kalmeren.
Feromonenspray voor huisdieren Deze sprays bootsen de natuurlijke kalmerende feromonen na die moederdieren aan hun jongen geven.
  1. Raadpleeg een professional: Als de angst van jouw huisdier voor onweer ernstig is of niet lijkt te verbeteren, kan het raadzaam zijn om een dierenarts of gedragstherapeut te raadplegen. Ze kunnen je specifiek advies en mogelijk zelfs medicatie geven om je huisdier te helpen omgaan met hun angst.

Onthoud dat elk huisdier uniek is en dat wat voor de ene hond of kat werkt, misschien niet voor de andere werkt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en verschillende methoden uit te proberen om te zien wat het beste werkt voor jouw huisdier.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.