Hoe maak je je tuin veilig voor je huisdier

BBastiaan 12 augustus 2023 17:12

Als jij een huisdier hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin veilig is voor hen. Hier zijn enkele tips om je tuin huisdier-proof te maken.

Ken de gevaren

Het is belangrijk om te weten wat de potentiële gevaren in je tuin kunnen zijn voor je huisdier. Dit kunnen giftige planten zijn, onveilige tuinafscheidingen of gevaarlijke tuinmaterialen. Maak jezelf vertrouwd met de giftige planten voor jouw specifieke huisdier en zorg ervoor dat deze niet in je tuin staan.

Tuin aanpassen

Je kunt je tuin aanpassen om hem veiliger te maken voor je huisdier. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een veilige tuinafscheiding, zodat je huisdier niet de straat op kan rennen. Ook kun je overwegen om giftige planten te vervangen door veilige alternatieven.

Veilig buiten spelen

Zorg ervoor dat je huisdier veilig buiten kan spelen. Dit betekent dat je tuin vrij moet zijn van scherpe voorwerpen en potentieel gevaarlijke stoffen. Daarnaast is het belangrijk om je huisdier in de gaten te houden terwijl ze buiten zijn.

Hier zijn enkele planten die veilig zijn voor de meeste huisdieren:

Veilige planten Beschrijving
Kattenkruid Een favoriet van vele katten, die er graag in rollen en erop kauwen.
Kamille Veilig voor honden en katten, en kan helpen bij spijsverteringsproblemen.
Echte Valeriaan Zowel katten als honden zijn er dol op, en het kan een kalmerende werking hebben.

Houd er rekening mee dat wat veilig is voor het ene huisdier, niet altijd veilig is voor het andere. Het is altijd een goed idee om je dierenarts te raadplegen voordat je planten in je tuin plant die je huisdier mogelijk kan bereiken.

Met een beetje voorbereiding en kennis kan je jouw tuin een veilige en plezierige plek maken voor je huisdier om te verkennen en te spelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.