Hoe vermaak je je huisdier als je niet thuis bent?

BBastiaan 4 september 2023 11:37

Wat doe je als je weg bent en je huisdier zich verveelt? Hier zijn enkele tips en trucs, evenals producten die je kunt gebruiken om je huisdier bezig en vermaakt te houden, zelfs als je er niet bent.

Interactief speelgoed

Allereerst, interactief speelgoed. Dit zijn speeltjes die je huisdier kan gebruiken en mee kan spelen zonder dat jij er bent. Veel van dit speelgoed bevat traktaties, wat een extra stimulans is voor je huisdier om actief te blijven. Voor honden zijn er speeltjes zoals de Kong, een rubberen speelgoed dat je kunt vullen met traktaties. Katten hebben ook hun eigen versies van interactief speelgoed, zoals de Catit Design Senses Speelrails of de Kong Feather Teaser.

Automatische Voer Dispensers

Automatische Voer Dispensers zijn een andere geweldige optie. Deze apparaten kunnen worden geprogrammeerd om op specifieke tijden voer of traktaties uit te geven. Dit houdt niet alleen je huisdier bezig, maar zorgt ook voor een constante voedselbron terwijl jij weg bent.

Huisdier Entertainment Systemen

Er bestaan zelfs hele huisdier entertainment systemen. Deze systemen kunnen video's afspelen die speciaal zijn ontworpen om de aandacht van je huisdier te trekken en te houden. Ze kunnen ook interactieve spellen bevatten voor je huisdier om mee te spelen.

Huisdier Camera’s en Monitors

Als je wilt weten hoe je huisdier het doet terwijl je weg bent, kun je investeren in huisdier camera’s of monitors. Deze apparaten stellen je in staat om je huisdier te bekijken en zelfs met hen te communiceren via tweerichtingsaudio. Sommigen hebben zelfs een functie waarmee je traktaties kunt uitgeven op afstand.

Om een beter overzicht te geven, hier is een tabel die enkele van de beste producten op de markt samenvat:

Product Type Beschrijving
Kong Interactief speelgoed Een duurzaam rubberen speelgoed dat kan worden gevuld met traktaties
Catit Design Senses Speelrails Interactief speelgoed Een speelrails voor katten, met een bal die ze kunnen achtervolgen
PetSafe Automatic Feeder Automatische Voer Dispenser Een voeder die tot 12 maaltijden kan programmeren
PetChatz HD Huisdier camera Een camera die tweerichtingsaudio en -video biedt, en traktaties kan uitgeven

Het vermaken van je huisdier terwijl je weg bent, hoeft geen karwei te zijn. Met de juiste producten en een beetje planning, kun je ervoor zorgen dat je huisdier gelukkig en bezig blijft, zelfs als jij er niet bent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.