Tips om je huis veilig te maken voor nieuwe puppy's

BBastiaan 5 augustus 2023 16:56

Als je een nieuwe puppy in huis haalt, is het belangrijk dat de omgeving veilig is voor je nieuwe, ronddartelende huisgenoot. Hier zijn enkele tips om je huis puppy-proof te maken.

Begrijp de risico's

Het is belangrijk om te begrijpen dat puppy's net als kleine kinderen zijn. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles onderzoeken, wat betekent dat ze kunnen knagen aan kabels, spullen kunnen inslikken en zich kunnen bezeren aan scherpe voorwerpen.

Maak het huis puppy-proof

Hier zijn enkele tips voor het veilig maken van je huis voor je nieuwe puppy:

  1. Verwijder kleine voorwerpen van de vloer: Puppy's kunnen gemakkelijk kleine voorwerpen inslikken of erin stikken. Verzamel speelgoed, schoenen, enzovoort.

  2. Sluit elektrische kabels veilig op: Puppy's vinden het geweldig om op kabels te kauwen, wat tot ernstige verwondingen kan leiden.

  3. Zet giftige planten buiten bereik: Veel planten zijn giftig voor honden. Zorg ervoor dat deze buiten bereik van je puppy zijn.

  4. Sluit deuren en ramen goed af: Puppy's zijn nieuwsgierig en kunnen proberen te ontsnappen.

  5. Zorg voor speelgoed dat veilig is voor puppy's: Zorg ervoor dat het speelgoed niet te klein is en geen losse onderdelen heeft waarin de puppy kan stikken.

Puppy-proof checklist

Als je het huis klaarmaakt voor je nieuwe puppy, kan deze checklist je helpen ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet:

Gedaan
Kleine voorwerpen van de vloer verwijderd
Elektrische kabels veilig opgeborgen
Giftige planten buiten bereik geplaatst
Deuren en ramen goed afgesloten
Veilig speelgoed voor de puppy gekocht

Laatste tip: Gebruik je gezonde verstand

De bovenstaande tips helpen je op weg, maar het belangrijkste is om je gezonde verstand te gebruiken. Houd de puppy goed in de gaten, vooral in het begin. Leer je puppy wat veilig is en wat niet, en houd gevaarlijke objecten buiten bereik.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.