Zindelijkheidstraining voor je puppy: een stapsgewijze handleiding

BBastiaan 8 februari 2024 07:06

Als je een nieuwe puppy in huis haalt, is een van de eerste dingen die je wilt doen, hem zindelijk maken. Het kan een uitdaging zijn, maar met geduld, consistentie en deze stapsgewijze handleiding, zal je puppy in no time zindelijk zijn.

De voorbereiding

Voordat je begint met de zindelijkheidstraining, is het belangrijk om je huis voor te bereiden. Je hebt een aantal dingen nodig:

  • Een bench: De bench is een veilige plek voor je puppy om te slapen en te rusten. Het helpt ook bij de zindelijkheidstraining omdat puppy's van nature hun slaapplaats niet willen bevuilen.

  • Hondenpads of kranten: Deze kunnen worden gebruikt om ongelukjes op te vangen en om je puppy te leren waar hij wel en niet mag plassen.

  • Beloningen: Voedselbeloningen zijn een geweldige manier om je puppy te belonen voor het plassen of poepen op de juiste plaats.

  • Een voedingsschema: Houd je puppy op een consistent voedingsschema. Dit helpt je om te voorspellen wanneer je puppy moet plassen of poepen.

Het stappenplan

Een zindelijkheidstraining voor een puppy is niet iets dat in een dag of twee kan worden voltooid. Het vereist consistentie en geduld. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen:

  1. Begin met de benchtraining: Laat je puppy wennen aan de bench. Dit zal hem een veilige plek geven en hem helpen te leren waar hij wel en niet kan plassen.

  2. Stel een schema op: Zorg voor een consistent schema van voeden, spelen, en potje tijden. Dit zal je puppy helpen om te begrijpen wanneer het tijd is om naar het toilet te gaan.

  3. Leer de signalen kennen: Leer de signalen van je puppy kennen dat hij moet plassen of poepen. Dit kan onrust, rondsnuffelen, krabben aan de deur, of janken zijn.

  4. Geef onmiddellijk lof en beloning: Zodra je puppy op de juiste plaats plast of poept, geef dan onmiddellijk lof en een voedselbeloning. Dit zal hem helpen om de positieve associatie te maken.

  5. Wees geduldig en consistent: Puppy's hebben tijd nodig om te leren en te begrijpen. Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn in je training.

Met deze stapsgewijze handleiding ben je goed op weg om je puppy zindelijk te maken. Het is belangrijk om te onthouden dat elk puppy anders is en dat sommigen meer tijd nodig kunnen hebben dan anderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.